Collage_vin.jpg


Vin er mat for sjelen

På Raumergården finnes en av landets mest innholdsrike vinkjellere. Vinsamlingen består av 1200 flasker med gamle og nye årganger av røde og hvite samlerviner, og bortimot 900 flasker god lagringsvin som er klare til å nytes. Samlingen har flest franske viner med vekt på Bordeaux Grand Cru og Burgund. Det finnes også Rhône, Champagne, Chablis og Loire i hyllene, og hvite viner fra de beste produsentene i områdene Rhinen og Mosel.


Vinkurs og vinkåseri

Hvert år reiser vertskapet til Bordeaux `s mange vindistrikter for å hente kunnskap og inspirasjon som gjestene får glede av. Øyvind Brennmoen er utdannet Vinkelner ved Kulinarisk Akademi i Oslo. Alle vinene vi serverer blir derfor omhyggelig presentert ved bordet. Ønsker gjestene å vite mer om vinproduksjon, druesorter og årganger, kan vi gjerne legge til rette for et kurs eller vinsmaking for konferansegjester og mindre grupper.


Vinkåseri med 5 retters middag

Bordeaux-rommet på Raumergården ligger vegg-i-vegg med vinkjelleren. I løpet av kvelden blir deltakerne med på en reise til flere vinslott i Bordeaux-regionen, med god innføring i druetyper og produksjonsmetoder. Deltakerne får også smake tre forskjellige viner fra Bordeaux. En av vinene er spesielt egnet til menyen den kvelden, og den skal deltakerne selv velge ut. Etter foredraget nytes vinen til en lidenskapelig sammensatt meny med 5 herlige retter.

Pris per person kr 1595,- inkludert vin til vinsmakingen. Vin til maten kommer i tillegg.

Overnatting i dobbeltrom kr 1695, og i enkeltrom kr 895. Frokost er inkludert.